De-a lungul timpului, cercetatorii britanici au descoperit ca mierea este remediul, elementul cheie pentru vindecarea unor boli. In randurile urmatoare vom efectua un top al celor mai importante beneficii ale consumului mierii de albine:

 

  1. Vindecarea ranilor

Aciditatea din miere, precum si proprietatea sa de a deshidrata bacterii conduc la vindecarea plagilor, avand efect antibacterian.

 

  1. Antibiotic natural

Cercetarile efectuate asupra compozitiei propolisului au evidentiat faptul ca acesta poate fi folosit pentru a trata infectii virale, fiind  bogat in proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice.

Cu multi ani inainte de aparitia penicilinei, mierea era folosita ca o terapie impotriva infectiilor. De aceea, unii cercetatori denumesc metaforic propolisul drept “penicilina din miere”.

In zilele noastre se pare ca oameni isi indreapta din nou interesul spre remediile naturale, astfel ca mierea a redevenit din ce in ce mai populara pentru tratarea infectiilor si a celorlalte boli.

 

  1. Prevenirea ulcerului gastric

Este deosebit de important ca oamenii sa consume miere neprocesata. Aceasta stimuleaza aparitia bacteriilor benefice, care lupta impotriva bacteriilor precum Helicobacter piroli, care conduce in timp la ulcer gastric.

Consumul zilnic de miere neprocesata previne apartia acestei afectiuni. Este recomandat sa se consume in fiecare zi o lingura de miere inainte de fiecare masa principala, iar inainte de culcare sa se serveasca un ceai cald in care sa se adauge o lingura de miere.

 

  1. Prevenirea cancerului

Evidentele beneficiilor mierii privind prevenirea si lupta impotriva celulelor canceroase arata ca acestea sunt in plina dezvoltare.

In anul 2004, cercetatorii americani au descoperit ca propolisul contine substante care pot combate cancerul. Acestia au aratat ca substantele din propolis identifica celulele canceroase din corp si le ucid, reprezentand deci un element foarte important al cresterii sanselor de supravietuire.

Consumul regulat de miere neprocesata este o metoda naturala si la indemana pentru a-i da corpului imbold in lupta impotriva bolilor.

 

  1. Imbunatatirea memoriei

Mierea contine antioxidanti, care au un efect surprinzator pentru hranirea creierului.

Mierea ajuta creierul sa absoarba calciul care, de asemenea, ajuta la pastrarea si imbunatatirea memoriei.

Printr-un studiu realizat pe 100 femei, dintre care unora li s-au administrat medicamente de memorie, iar celorlalte li s-au administrat miere, cercetatorii au relevat faptul ca dupa 4 luni, supuse unui test de memorie, femeile carora li s-au administrat miere si-au amintit mai multe lucruri decat cele carora li s-au administrat medicamente de memorie.

Totusi, mierea nu este doar un remediu pentru boli. Ea poate fi consumata in orice fel doresti, neaducand decat beneficii consumatorului.

Mierea poate fi folosita pentru a face diverse tipuri de paine si este adesea folosit de gospodine la prepararea prajiturilor.

Chiar daca este cel mai bun remediu natural, mierea trebuie consumata cu moderatie. O lingura de miere contine aproximativ 4 grame de fructoza, iar medicii recomanda ca zilnic sa se consume maxim 25 de grame de fructoza.

Subliniem ca mierea este cel mai bun indulcitor, fiind cea mai buna alternativa a zaharul care nu este benefic sanatatii. Mierea nu contine chimicale si nici nu creste riscul aparitie diabetului, spre deosebire de zahar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *